Us donem la benvinguda al dia dia del Patí Científic!

En aquest apartat anem informant dels avenços del primer prototip i activitats relacionades amb l’objectiu de compartir coneixement i reflexions sobre l’entorn marítim.

De moment estem ultimant els primers instruments que aniran a bord del Patí Científic. La petita embarcació de fusta estarà dotada d’un instrument de mesura en continuu dissenyat amb un equip de sensors facilitat per l’equip de SmartCitizen.

El mostreig en continuu es basa en recollir automàticament dades de la primera capa superficial de l’aigua del mar al llarg del recorregut d’una embarcació, es tracta d’un sistema implementat en la majoria de vaixells oceanogràfics i les mesures són generalment de temperatura i salinitat però també poden ser d’oxigen, carboni dissolt i fluorescència entre altres.

En el nostre cas, hem dissenyat un prototip a partir de sensors de baix cost de la casa Atlas Scientific,  que aniran mesurant temperatura, salinitat i pH al llarg de la navegació del Patí. Les dades s’emmagatzemaran  de forma automàtica via WiFi quan l’embarcació retorni a terra ferma i estaran disponibles a la plataforma web. D’aquesta manera qualsevol «patinaire» podrà sortir a navegar i a la vegada recollir dades de forma automàtica, dades que ens serviran per comprendre millor l’estat de les aigües del mar de Barcelona.