l'Equip

En el projecte hi formen part cinc institucions: l’Institut de Ciències de Mar (ICM-CSIC), la Facultat de Nàutica de Barcelona (UPC-FNB), el Club Patí Vela de Barcelona (CPVB), la Unitat de Tecnologia Marina (UTM-CSIC) i el FabLab Barcelona, que forma part de l'IAAC. També hi participen col·laboradors de diferents sectors amants de la ciència i el mar.

Institut de Ciències del Mar de Barcelona

Josep Lluís Pelegrí

Oceanògraf
Oceanògraf i actualment director de l'Institut de Ciències del Mar, li agrada estudiar el comportament de l'aigua a multitud d'escales, des d'una gota fins als oceans inabastables.

Ignasi Vallès

Oceanògraf
Investigador en Ciències del Mar, participa en diversos projectes de recerca per descobrir si es pot entendre una mica millor el món des de l’oceanografia.

Kintxo Salvador

Tècnic
Tècnic especialitzat en instrumentació oceanogràfica. Ell és expert en dissenyar i construir instruments de mesura Lagrangians, elaboració d'ancoratges i implementació de sistemes de comunicació i tractament de dades oceanogràfiques.

Nina Hoareau

Oceanògrafa
Investigadora d’Oceanografia Física. Observa i analitza paràmetres físics de l’oceà com la salinitat i la temperatura per tal de poder millorar la qualitat de les pròpies mesures i validar simulacions numèriques.

Carine Simon

Oceanògrafa
Investigadora d'Oceanografia Física. Últimament dedica molts esforços en impulsar la Cultura Científica Marina des de l’Institut de Ciències del Mar participant i liderant diversos projectes enfocats en la divulgació i educació per una major conscienciació social sobre el paper dels oceans al món.

Carlos Rodero

Tècnic
Estudiant de doctorat interessat en projectes tecnològics de Ciència Ciutadana per al monitoratge mediambiental. Especialista en aplicacions web multiplataforma.

Jaume Piera

Científic
Científic titular a l’Institut de Ciències del Mar. Especialista en tecnologies de l’observació i recerca centrada en l’àmbit de la Ciència Ciutadana.

Oriol Carrasco

Patinaire
Enginyer naval i oceànic per la UPC. La seva tesina va resoldre els efectes de la instrumentació sobre la navegació del patí.

Facultat de Nàutica de Barcelona

Inma Ortigosa

Docent investigadora
Professora Lectora de la Facultat de Nàutica de Barcelona. A part de la docència, exerceix recerca en temes relacionats en el desenvolupament de programes de recolzament a la decisió per la navegació i disseny d’embarcacions.

Jordi Mateu

Docent i tècnic
Professor, tècnic i delegat de Cooperació i Sostenibilitat a la Facultat de Nàutica de Barcelona. Navega i ensenya a navegar.

Marcel·la Castells

Docent investigadora
Docent investigadora de la Facultat de Nàutica de Barcelona. El seu camp de recerca és la optimització de rutes marítimes, la sostenibilitat del transport marítim i l'impacte dels vaixells en zones portuàries.

Norbert Gelardo

Tècnic
Mariner de l'Espai Vela, ha dedicat gran part de la seva vida a navegar i a impartir formacions en l'àmbit de les emergències a bord.

Club Patí Vela de Barcelona

Rafel Figuerola

Mestre d'aixa
President del Club Patí Vela de Barcelona. Sovint el trobaràs en mig d’una boira de serradura dins la drassana, un particular taller de fusta on es construeixen i reparen artesanalment els patins de vela.

Albert Carbonell

Fuster
Gestiona i dirigeix el Club de Patí Vela i la seva drassana.

Unitat de Tecnologia Marina

Raul Bardají

Enginyer
Enginyer sènior en Telecomunicacions. Té una llarga experiència en el desenvolupament tècnic de projectes de recerca relacionats en la fabricació prototips de sistemes de mesura, tractament i visualització de dades.

FabLab Barcelona

Víctor Barberán

Dissenyador industrial
Equip Fab Barcelona, lider del projecte Smart Citizen. Dissenyador industrial amb més de 20 anys d’experiència en el desenvolupament de software per projectes multidisciplinaris d’art i ciència.

Óscar González

Enginyer industrial
Equip Fab Barcelona, lider del projecte Smart Citizen. Enginyer industrial amb experiència en anàlisi i cal·libració de dades així com el desenvolupament de sensors.

Col·laboradors

Joan Puigdefabregas

Oceanògraf
Poeta i tècnic oceanògraf. Especialitzat en adaptar instrumentació oceanogràfica per les mans de tothom.

Iphygenia Yannoukakou

Oceanògrafa
Oceanògrafa especialista en gestió de costes i aficionada a la fotografia.

Igor Carretero

Diseñador gràfic
Dissenyador gràfic i amant del mar i les seves onades.

Elisabet Verger

Estudiant
Ex-estudiant de TFG del Grau en Ciències i Tecnologies del Mar. Està desitjant que plogui per sortir a mesurar els canvis de la salinitat del mar.